Batman İl Başkanlığı

Kadınlar Gününde Tiyatro Etkinliği Düzenledik Kadınlar Gününde Tiyatro Etkinliği Düzenledik

08 Mar 2022

DEVA Partisi Batman İl Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Batman'da tiyatro gösterisi düzenledi.

DEVA Partisi Batman İl Başkanlığı tarafından desteklenen tiyatro oyunu Batman Mançu Sanat Merkezi Salonu'nda izleyiciler ile buluştu. Kadına yönelik şiddet ve hayatın her alanındaki haksızlıklara karşı toplumun duyarsızlığını anlatan tiyatro gösterisine kadınlar büyük ilgi gösterdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü şiddetsiz bir toplumda kutlamak istediklerini belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "Kadınlarımızın hiç hak etmediği bir şekilde ülke gündeminde kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet haberleriyle yer alıyor olması hepimizi derinden üzüyor. Son yıllarda ise bu tür şiddet ve cinayet haberleri çok olağan bir şekilde karşılamaya başlandı. Kadınların sesine ses olmak için ortaya gayret koymadığımız, her bir şiddet ve cinayet olayında ülkecek büyük bir tepki göstermediğimiz sürece bu tür olayları ana haberlerde görmeye devam edeceğiz. Sanat, olayları farklı bir bakış açısı ile anlatmak hususunda elimizdeki en büyük araçlardan biri. Bu doğrultuda toplumun başta kadına yönelik şiddet, cinayet ve ayrımcılık olmak üzere; tüm şiddet olaylarına karşı toplumun duyarsızlığını anlatan bir tiyatro gösterisinin icra edilmesine olanak sağladık. DEVA Partisi olarak, kadına yönelik şiddet haberlerinin son bulması, kadınlarımızın fark yaratan başarı öyküleriyle başarılı çalışmalarıyla hayatımıza değer katıp yön vermeye devam etmeleri, en büyük istek ve dileğimizdir. Şüphesiz, kadının hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak, toplumumuzun temel ve ortak sorumluluğudur." dedi.

"SESİMİZ DAHA ÇOK ÇIKMALI"

Toplumun şiddet ve cinayet haberleri karşısında daha duyarlı olması gerektiğini belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "Kadın cinayetlerini sadece bir rakamdan ibaret gören bir yozlaşmanın içerisindeyiz. Ne yazık ki bu tutum, ilerleyen yıllarda daha önlenemez bir sürece evrilebilir. Bu nedenle tüm toplumun bu tür şiddet ve cinayet olayları karşısında daha yüksek bir sesle tepki göstermesi gerekiyor. Bu tür olayları normalleştirecek bir dilden ve her türlü davranıştan kaçınmalıyız. Kadınlar olmadan toplum her zaman yarı yarıya eksiktir ve muasır bir medeniyete erişmek için toplumun tamamına ihtiyacımız olduğu açıktır." ifadelerini kullandı.

"PROJELERİMİZ VE EYLEM PLANLARIMIZ HAZIR"

DEVA Partisi'nin kadına yönelik birçok projeyi hazırladığını belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "DEVA Partisi olarak kadın cinayetlerini durdurmak, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak, kadının insan haklarını korumak ve başta ekonomi, toplumsal hayat ile siyaset olmak üzere hayatın her alanındaki varlığını güçlendirmek amacıyla politikalarımız ve projelerimiz hazır. Kadını hukuk önünde koruyacak politikalar başta olmak üzere, siyasette daha fazla kadının yer alması, kadın girişimcinin finansal kaynaklara ve pazara erişimine destek sağlanması, çalışan kadına kreş ve etüt desteği verilmesi, eşit işe eşit ücret, parite ve kota uygulamalarının hayata geçirilmesi, kadının finansal ve yasal hak okuryazarlığını artırılması, mahalle bazlı Aile Destek Merkezlerinin kurulması ve Asgari Gelir Desteğinin sağlanmasını ile ülkemiz kadınına umut olmayı hedefliyoruz. " dedi.

KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Kadınlar gününü kutlayan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "Ülkemizin daha güçlü ve daha yaşanabilir olabilmesi, toplumumuzun refah seviyesinin yükseltilmesi için kadınlarımızın emeklerine yoğun ihtiyacımız olduğu tartışılmazdır. Bu vesileyle hayatımızın her alanında varlıklarını yoğun bir şekilde hissettiğimiz, toplum yapımızın temel olan değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı.

  • İLGİLİ ETİKET:
  • #TIYATRO
  • #KADINLAR GÜNÜ

SONRAKİ HABER

Standımız İlgi Çekiyor

Sık Sorulan Sorulara Cevaplar

08 Mar 2022